Nascholing

Het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Vanaf 1 januari 2017 gaat het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker van start. Deze vernieuwing brengt ook veranderingen voor u als huisarts en uw assistente(n) met zich mee. In samenwerking met de kaderartsen  organiseren we nascholingsbijeenkomsten waarvoor we u graag uitnodigen.

Programma

In een algemene presentatie komen de belangrijkste veranderingen rond het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker aan bod, zoals het testen op hrHPV, de mogelijkheid tot het aanvragen van een zelfafnameset, de veranderde oproeptermijn en het doorverwijzen bij PAP 2.

In het tweede gedeelte gaan de huisartsen verder in gesprek met een gynaecoloog over  hrHPV, baarmoederhalskanker en andere indicaties voor cervixcytologie indicatie. Voor de doktersassistenten zal de communicatie rondom hrHPV en seksualiteit centraal staan. 

Stip cursus NHG

Samen met kaderartsen urogynaecologie heeft het NHG  diverse nascholingen ontwikkeld op uro gynaecologisch gebied. Deze nascholingen worden regionaal gegeven voor een kaderhuisarts. Informeer bij het NHG of er een STIP is over het onderwerp waar binnen uw regio behoefte aan is.

Meer informatie: https://www.nhg.org/scholing/4746  zie onder vakinhoudelijk

POH cursus urine-incontinentie

De afdeling eerste-lijnsgeneeskunde heeft een cursus ontwikkeld voor praktijkondersteuners voor het in kaart brengen en begeleiden van patiënten met urine-incontinentie. Heeft u belangstelling? 
Neem contact op met Doreth.Teunissen@radboudumc.nl

Vaardigheidstraining

Kaderartsen urogynaecologie hebben samen met het NHG instructiefilmpjes gemaakt en protocollen ontwikkeld over uro-gynaecologische vaardigheden zoals het inbrengen en verwijderen van het hormoonstaafje, het inbrengen van een IUD, het aanmeten van een pessarium, het doen van gynaecologsich onderzoek, onderzoek van de bekkenbodem, het verwisselen van een transurethrale katheter en van een suprapubische katheter.

 

Er zijn diverse nascholingsprogramma’s over de eerder genoemde onderwerpen. U kunt ons hiervoor benaderen via Doreth.teunissen@radboudumc.nl

Indien nog geen aankondiging op de  POA Heydendael side of voor aanvullende informatie: D.Teunissen@elg.umcn.nl